Back to Top
 
 
 

Roel Spanjers

Roel Spanjers was aanvankelijk vooral muzikant achter de schermen. Hij speelt al jaren mee op diverse albums van Normaal, maar pas sinds de tour van ‘Høk en Swing' in 2004 staat hij ook met Ben en zijn mannen op de planken.

Roel werd ooit ingelijfd toen hij met Captain Gumbo in het voorprogramma stond van Normaal. Hij speelt piano, Hammondorgel en accordeon en is bovendien verdienstelijk zanger.

De multi-instrumentalist is multi-inzetbaar. Vandaar dat er van zijn diensten gretig gebruik wordt gemaakt. Zo tourde hij in het verleden met onder anderen Luther Allison en Smokey Wilson door zowel Europa als de VS. In Nederland speelt hij met onder anderen JW Roy, Frédérique Spigt en het project van actrice/zangeres Rickey Koole en popprofessor Leo Blokhuis. Daarnaast gaat hij regelmatig met Fokke als duo op pad. Maar vooral ook vertoeft hij heel wat uurtjes in de studio. Zo is hij behalve op de albums van Normaal te horen op onder meer de solo-cd van Jack Poels van Rowwen Hèze, Julian Sas en Stevie Ann.

Dat Roel geen Achterhoeker is kan de fans geen moment deren. Zijn no-nonsens levenshouding sluit immers perfect aan op die van de anhangers. ,,Ach, ik kom uit Brabant. Ben dus eigenlijk ook een boer. Alleen uit een ander deel van het land..."